8 Mart 2016 Salı

Linux Dağıtımları

Linux Nedir?


Özetleyecek olursak Linux; Unix tabanı üstüne inşa edilmiş, hemen hemen tüm bilgisayarlara uygun diyebileceğimiz, bedava bir işletim  sistemidir.Linus Torvalds, işletim sistemini henüz geliştirdiğinde ücretsiz dağıtım ve kaynak kodlarının açık olmasını çok önemsemiştir .Bu nedenle linux'un kendi kullanıcıları tarafından  programlanabilmesi  mümkün  olmuştur. Linux'un kısa zamanda bu kadar ilerlemesinin  asıl nedeni de,dünyanın dört bir yanındaki sayısız programcının Linux işletim sistemi üstünde çalışma fırsatı bulmuş olmasıdır.Torvalds, sıfırdan başlamış ve programladığı Linux işletim sisteminin ismini kendi adından esinlenerek koymuştur. Fakat Linux, GNU ismi ile  bilinen bir projenin ürünü olduğundan GNU/linux  olarak anılmaktadır.Kaynak kodlarının internetüzerinden ücretsiz olarak dağıtılması yayın lanması ve programcılar  tarafından geliştirilmesi nedeni ile birbirinden bağımsız programcılar ve şirketler Linux 'un gelişiminin parçası olmuşlardır.
 Farklı farklı kişilerin  bireysel çaba ve destekleri ile  hızla gelişen  Linux 'un asıl parladığı zaman ise 1998  yılıdır. IBM, Oracle, Borland ve Corel gibi dev şirket ler bu yeni freeware işletim sistemine açıkça destek vermişlerdir. Linux'un yanında yer almayan tek şirket ise,tahmin edeceğiniz üzere birçoğumuzun kullandığı windows işletim sistemini üreten microsoft'tur..





NEDEN LINUX KULLANMALIYIM?

 linux kullanın çünkü linux özgür bir yazılımdır.Lisans istemez,bunaltmaz
kısıtlamaz.Şirketlerin değil sizin
haklarınızı savunur.
Hızlı kurulur, en fazla 30 dakika sürer (sürmez bile) ,kurulumla beraber sohbet ofis programı,tarayıcı video ve müzik  player falan gibi programlarda kurulur, kurulum sonrası uğraştırmaz windows gibi.Grafik tasarımı, menüler ve ikonlar kafa karıştırıcı değil aksine kafa açıdır.
Linux'lu bilgisayarı kullanmak için uzun bir eğitime falan da ihtiyacınız yoktur,
herşey tüm netliği ile karşınızdadır.
Tasarımını yada davranış biçimini kafanıza göre değiştirebilirsiniz,herşey size bağlıdır ..Demiştim, linux özgür bir işletim sistemidir.
İndirdirilen her dosyayı taramaya gerek yoktur, Linux'a virüs işlemez, virüs programlarının sisteminizi kasmasına geçit vermez.
Sahtekarlık olmaz, crack'miş keygen'miş bunlarla uğraşmanıza gerek kalmaz, tüm yazılımlar bedava'dır.
Bilgi ve becerilerinizi geliştirir ,kodlarla haşır neşir olmaya başlar olduğunuz yerde saymazsınız.Ayrıca hayat kurtarır
linux, oldu da hard diskiniz bozuldu 
windows  başlamıyor, flaş diske kurmuş
olduğunuz linux mint ile çalıştırırsınız bilgisayarınızı ,aynı şekilde kullanmaya devam edersiniz..

EN POPÜLER 5 LINUX DAĞITIMI:

1-LinuxMint

2-Ubuntu

3-Debian

4-OpenSuse

5-Fedora





1 yorum:

  1. “Bay Lee'nin Kredi hizmetinden son derece memnunum ve önerileriniz çok iyi bir ev kredisi anlaşması yapmama yardımcı oldu. Hizmetlerinizi buradaki kredi arayan arkadaşlarıma tavsiye etmekten memnuniyet duyarım. "
    Borç arıyorsanız başka bir yere gitmeyin. Bay Lee en iyisidir. Onun hizmetlerini kesinlikle öneriyorum. Şimdiye kadar yaşadığım en iyi şey, onun düşük faizli kredisiyle çalışma zevkiydi. "Bu Bay Lee ile bağlantıya geçin, buradaki herhangi biri kredi arıyor. Whatsapp: + 1-989-394-3740 & E-posta: 247officedept@gmail.com

    YanıtlaSil

About Me

Popular Posts

Designed ByBlogger Templates